Aktualno
Letna konferenca Sifarma 1. oktober 2020 7. Dan Sifarma 8. oktober 2019 Letna konferenca Sifarma 7. oktober 2019 Nove ugodnosti 10. oktober 2018 Čestitka za praznik dela 1. maj 2017
Arhiv novic

Čestitka ob dnevu žena

8. marec. 2015
Drage članice SIFARMA, spoštovane kolegice!

Mednarodni praznik žensk, Dan žena, praznujemo v spomin na dogodek, ki se je zgodil leta 1911. Takrat je v tekstilni tovarni v New Yorku v požaru umrlo več kot 140 delavk.

V času v katerem živimo, si težko predstavljamo razmere kakršne so vladale takrat, vendar se ne smemo slepiti, da v današnji družbi ni težav. Žal težave obstajajo in predvsem pred socialnimi si ne bi smeli zatiskati oči. Popolne enakopravnosti in pravičnosti v družbi verjetno ne bomo dosegli. Če se vsaj zavedamo da se prepogosto zgodi, da so pravice v življenju odvisne od ekonomske in politične moči posameznika obstaja vsaj upanje, da se bomo temu zoperstavili.
Ob vsem tem me žalosti komercializacija praznikov, tudi dneva žena. Ni najpomembnejše ali se ob prazniku podari kakšen cvet ali ne, bolj pomembno se mi zdi, da se vsaj za trenutek zamislimo kaj pomeni Dan žena in zakaj ga obeležujemo.

Spoštovane kolegice, čestitam vam ob vašem prazniku, vsem članicam pa se ob tej priložnosti še posebej zahvaljujem za sodelovanje v sindikatu.

V upanju, da bomo skupaj dosegli izboljšanje stanja tudi v naši lekarniški dejavnosti, vas prisrčno pozdravljam.

Damir Domjan
predsednik sindikata