Aktualno
Nove ugodnosti 10. oktober. 2018 Čestitka za praznik dela 1. maj. 2017 Zakon o lekarniški dejavnosti 20. januar. 2017 Vabilo na 3. Dan Sifarma 29. september. 2015 Čestitka ob 1. maju 4. maj. 2015
Arhiv novic

Čestitka ob dnevu žena

8. marec. 2015
Drage članice SIFARMA, spoštovane kolegice!

Mednarodni praznik žensk, Dan žena, praznujemo v spomin na dogodek, ki se je zgodil leta 1911. Takrat je v tekstilni tovarni v New Yorku v požaru umrlo več kot 140 delavk.

V času v katerem živimo, si težko predstavljamo razmere kakršne so vladale takrat, vendar se ne smemo slepiti, da v današnji družbi ni težav. Žal težave obstajajo in predvsem pred socialnimi si ne bi smeli zatiskati oči. Popolne enakopravnosti in pravičnosti v družbi verjetno ne bomo dosegli. Če se vsaj zavedamo da se prepogosto zgodi, da so pravice v življenju odvisne od ekonomske in politične moči posameznika obstaja vsaj upanje, da se bomo temu zoperstavili.
Ob vsem tem me žalosti komercializacija praznikov, tudi dneva žena. Ni najpomembnejše ali se ob prazniku podari kakšen cvet ali ne, bolj pomembno se mi zdi, da se vsaj za trenutek zamislimo kaj pomeni Dan žena in zakaj ga obeležujemo.

Spoštovane kolegice, čestitam vam ob vašem prazniku, vsem članicam pa se ob tej priložnosti še posebej zahvaljujem za sodelovanje v sindikatu.

V upanju, da bomo skupaj dosegli izboljšanje stanja tudi v naši lekarniški dejavnosti, vas prisrčno pozdravljam.

Damir Domjan
predsednik sindikata